Uten tittel

Av Leonard Rickhard (2005)

Om kunstverket

Leonard Rickhard var en av Norges fremste billedkunstnere. Han bodde og virket i Arendal. For regionen vår har Rickhard vært en sentral og viktig skikkelse i årtier. Bomuldsfabriken kunsthall, i hjembyen Arendal, hadde antakelig ikke kommet på plass om det ikke hadde vært for Rickhard, og i forbindelse med stiftelsen av Sørlandets Kunstmuseum i 1995, var han også involvert i diskusjoner og arbeid knyttet til utviklingen av det som skulle bli et nytt kunstmuseum for Agder-regionen. Han bidro videre i juryen til arkitektkonkurransen for Kunstsilo, og var en pådriver for å sikre en god utforming av utstillingsrommene, i samarbeid og dialog med en større gruppe kunstnere og arkitektene i Kunstsilo, som åpner 11. mai.

I etterkant av hans død er det skrevet mange minneord over Leonard Rickhard. Hans kolleger hyller ham som en samlende kraft, en institusjon, en kunstens vokter, raus og inkluderende.

De tre maleriene ble innkjøp fra en utstilling ved Sørlandets Kunstmuseum i 2005. Maleriene ble utstilt i en serie av flere mindre verk. Maleriene har Rickhards gjenkjennelige motiver og formspråk. I all sin harmoni og tilsynelatende enkelhet har de små verkene likevel overraskende tykke malingslag. Det som på avstand oppfattes som nærmest rene flater, får på nært hold et råere og mer organisk uttrykk.

Leonard Rickhard

Leonard Rickhard (1945-2024), var en norsk maler utdannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole 1966-1967 og Statens Kunstakademi fra 1967-1972(71?) Tidligere separatutstillinger inkluderer...

Les mer...

Relaterte artikler